Продукти: (за 4 порции)
• 12 пиперки
• 500 г тиквички
• 4 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 500 г домати
• 1-2 връзки лозови листа
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги запържваме в половината от маслото заедно със ситно нарязания лук. Посоляваме, прибавяме ориза и също го запържваме. Заливаме с 1 к. ч. топла вода и варим на умерен огън. Щом изври водата, прибавяме ситно нарязан магданоз и малко черен пипер.
Напълваме със сместа изчистените от семето пиперки. Покриваме дъното на тенджера с лозови листа, отгоре нареждаме пиперките, които също покриваме с лозови листа. Заливаме с настърганите домати и оставяме да врат на тих огън.
Когато са готови, прибавяме брашното, размито в хладка вода. Оставяме пиперките да поврат с брашното 5 мин и застройваме с разбитото в киселото мляко яйце и отново слагаме за малко на огъня.
Преди поднасяне попарваме с останалото сгорещено масло, зачервено с пипера.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...