Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 2 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 3-4 яйца
• половин лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме гъбите с вряла вода и оставяме да киснат, докато водата изстине. Сваряваме ги в чиста подсолена вода. Отцеждаме, разпределяме в чинии за сервиране и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Запържваме брашното в разтопеното масло. Щом се позачерви, разреждаме с 2 ч.ч. вода, посоляваме и пускаме парченца от лимона. Сваляме соса от огъня и постепенно прибавяме яйцата, като непрекъснато бъркаме. Заливаме гъбите с готовия сос.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...