Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г дребни пресни картофи
• 1-2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 жълтъка
• четвърт пакетче краве масло
• 1/2 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги сваряваме в подсоленото мляко. Застройваме ги с разбитите жълтъци и лимонов сок на вкус.
Разсипваме ги в чиниите за сервиране и поливаме с маслото, което сме запържили заедно с червения пипер. Поръсваме с черен пипер и нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...