Кулинарни рецепти » Говеждо по бургундски

 Говеждо по бургундски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г месо от говежда плешка
• 50 г сланина
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• 70 мл червено вино
• 150 мл месен бульон
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• 150 г малки гъби
• 1 с.л. масло
• 5 малки главички лук
• 1 връзка ароматни треви (мащерка, магданоз, дафинов лист)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме говеждото месо на тънки дълги ивици, които поставяме в порцеланов съд, посоляваме, поръсваме с черен пипер, покриваме с нарязания на филийки лук, заливаме с олиото и виното и оставяме да престоят 3-4 часа.

Нарязваме сланината на ивички, изпържваме ги, прибавяме обелените малки лукчета и отново пържим на тих огън до зачервяване. Изваждаме ивичките сланина и лукчетата, а в останалото масло слагаме отцеденото и подсушеното месо и бързо го изпържваме от всички страни.

Поръсваме брашното, заливаме с прецедената марината от месото и варим 2-3 минути. Доливаме бульон, прибавяме връзката ароматни треви и чесъна, захлупваме плътно с похлупак и задушаваме на много тих огън почти до омекване (около 2 часа).

Изпържваме измитите гъби в маслото, прибавяме ги едновременно с ивичките от сланина и лукчетата към месото и задушаваме още половин час. Преди поднасяне отстраняваме ароматните треви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало