Кулинарни рецепти » Заек с бира

 Заек с бира

Продукти:

• 1 заек, нарязан на порции
• 6 моркова
• 600 г гъби
• 20 малки лукчета
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 3-4 стръка мащерка
• 500 мл бира
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме заешкото месо и го подсушаваме. Изпържваме го до златисто в сгорещеното олио.

Обелваме лукчетата. Нарязваме морковите на тънки кръгчета. Почистваме гъбите, нарязваме ги на четвъртинки и поливаме с лимоновия сок. Наръсваме заешкото със стрития дафинов лист и мащерката. Посоляваме, поливаме с бирата и добавяме 1/2 л вода.

Варим 15 минути и прибавяме морковите, лукчетата и гъбите. Захлупваме съда и задушаваме още 30 минути.

Проверяваме дали месото е станало крехко и го прехвърляме в тавичка. Наръсваме с черен пипер. Сгъстяваме соса и поливаме с него месото.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало