Кулинарни рецепти » Говеждо с чесън

 Говеждо с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостено говеждо месо
• 500 г сметана
• 3 с.л. краве масло /свинска мас, олио/
• 1 с.л. брашно
• 1 малка глава чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, нарязваме го на хапки и го пущаме във вряща подсолена вода. Варим, докато омекне напълно. Послего отцеждаме и го нареждаме в тенджера, в която сме загряли мазнината. Посоляваме на вкус и наливаме 3 к.ч. от бульона, в който сме варили месото.

Разбиваме сметаната с 1-2 к.ч. студена вода. Сипваме брашното и го размиваме добре. Прибавяме скукания чесън и сипваме сместа при месото. След като ястието заври, отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало