Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешко месо
• 500 г зелени домати
• 5-6 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 червени домата
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на приблизително еднакви парчета и пържим в сгорещената мазнина, докато се позачерви.
Прибавяме ситно нарязания лук и запържваме. Поръсваме с червения пипер. Прибавяме нарязаните червени домати. Наливаме гореща вода, колкото да облее месото.Варим на умерен огън.
След 30 мин прибавяме нарязаните зелени домати. Доваряваме ястието на тих огън. Малко преди да свалим от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...