Кулинарни рецепти » Овнешко с лук

 Овнешко с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г овнешко месо
• 1 кг пресен лук
• 500 г пресен чесън
• 50 г свинска мас
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• 2 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме лука и чесъна, измиваме ги и ги нарязваме на парчета с дължина 4-5 см.

Измиваме месото, нарязваме го на парчета и го запържваме в разтопената мас в отворена тенджера под налягане. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 35 мин.

Отваряме тенжерата и прибавяме размитото в 1 к.ч. хладка вода доматено пюре, чесъна и лука. Поръсваме брашното и черен пипер, посоляваме и наливаме оцета. Затваряме отново тенджерата и задушаваме още 5 мин /след като започне да съска/.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало