Кулинарни рецепти » Телешко с ориз

 Телешко с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г телешко филе
• 400 г домати
• 2 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 3 чушки
• 2 стръка пресен лук
• 2 с. л. олио
• 1/2 ч. ч. бульон
• 50 мл сухо червено вино
• 1 ч. ч. ч. черен пипер
• 1 с. л. червен пипер
• риган, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме предварително ориза за 1 час във вряла подсолена вода. Месото, чушките и доматите нарязваме на едри парчета, лука - на пръстени, чесъна - на ситно.

Месото, чесъна и лука задушаваме в тигана със сгорещеното олио и прибавяме чушките, доматите, бульона и виното. Държим на огъня под капак 5 минути, сипваме ориза, червения пипер и ригана и задушаваме 10 минути. Подправяме със сол и червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало