Кулинарни рецепти » Попска яхния със заек

 Попска яхния със заек

Продукти:

• 750 г месо от заек
• 500 г арпаджик
• 1-2 глави кромид лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 10 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1-2 домата
• 1/2 к.ч. вино
• половин лимон
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме заешкото месо на парченца, изпържваме го в сгорещената мазнина и го изваждаме.

В същата мазнина задушаваме дребно нарязания лук, а след това прибавяме доматеното пюре, брашното, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер, половината от виното, малко бульон или топла вода. Посоляваме и варим на огъня.

Щом сосът заври, прибавяме месото. Когато то поомекне, слагаме арпаджика, предварително задушен в останалата мазнина, чесъна, обелените домати, нарязани на дребно, резенчетата от лимона и останалото вино. Оставяме ястието да къкри на тих огън до готовност.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало