Кулинарни рецепти » Пълнени филенца

 Пълнени филенца

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко филе
• 3 глави лук
• 1-2 яйца
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на филийки с дебелина 5 мм. Начукваме филенцата, като внимаваме да не ги накъсаме, и ги посоляваме.

Нарязваме лука на дребно, запържваме го и го размесваме с разбитите яйца, като поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Нареждаме филийките месо на дъска и разпределяме върху тях лучено-яйчната плънка. След това ги навиваме на рула, завързваме ги с конец, нареждаме ги в тенджера, заливаме с 2 с.л. вода и 2 с.л. олио и оставяме да се варят на тих огън.

В тиган запържваме 1 с.л. брашно в 2 с.л. олио. Заливаме запръжката с малко вода и когато рулцата са полусварени, я изсипваме върху тях. Прибавяме няколко зърна черен пипер и дафинов лист, доваряваме и поднасяме рулцата, поръсени със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало