Кулинарни рецепти » Заешко с винен сос

 Заешко с винен сос

Продукти: (за 6 порции)

• 1 заек /около 1,5 кг/
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.ч. подсладено бяло вино
• 2 с.л. смлени бадеми
• 2 дафинови листа
• индийско орехче, канела
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме заека, нарязваме го на парчета и го слагаме да кисне една нощ във вода, подкиселена с оцета. След това отцеждаме месото, подсушаваме го и запържваме в олиото до зачервяване.

Заливаме го с виното. Прибавяме канелата, дафиновите листа, индийско орехче, черен пипер и сол. Наливаме с 1 1/2 ч.ч. гореща вода и варим на тих огън, докато водата се изпари и остане само гъст сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало