Кулинарни рецепти » Старопражки пържоли

 Старопражки пържоли

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържоли
• 1 голяма глава лук
• 40 г брашно
• 60 г мас
• 3 с.л. червено вино
• 4-5 кисели краставички
• индийско орехче
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко пържолите, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги оставяме малко да отлежат.

Изпържваме ситно нарязания лук в маста, прибавяме пържолите, изпържваме ги от двете страни, наливаме вода и задушаваме до омекване. При задушаването ги поливаме със соса, а ако е нужно, добавяме още топла вода.

Изваждаме омекналите пържоли. Изпаряваме соса, докато остане на мазнина, прибавяме брашното и го запържваме. Наливаме вода, разбъркваме, прибавяме смляно индийско орехче и сваряваме.

Връщаме отново пържолите, прибавяме нарязаните на кубчета краставички и наливаме виното. Леко задушаваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало