Кулинарни рецепти » Ребра със зелен фасул

 Ребра със зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг говежди ребра
• 2-3 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 500 г пресен зелен фасул
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и обезкостяваме месото. Нарязваме го на парченца и го изпържваме в сгорещеното олио.

Прибавяме ситно нарязания лук и също запържваме, след което прибавяме червения пипер и ситно нарязаните домати.

Посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с 1 к.ч. топла вода, разбъркваме, захлупваме и задушаваме на умерен огън до омекване на месото.

Прибавяме изчистения и нарязан зелен фасул и брашното, размито с малко вода, и продължаваме да варим.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало