Продукти:
• 700 г кайма
• 2 яйца
• 2 филии сух бял хляб (без кората)
• 1 връзка магданоз
• 6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 с.л. оцет
• 1 кг домати
• 1 ч.ч. червено вино
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. захар
• кимион,
• черен пипер
• сол,
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в студена вода, след което го изстискваме. Смесваме го с каймата, яйцата, ситно нарязания магданоз, настъргания лук, счукания чесън, оцета, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме добре и оформяме от сместа малки фрикадели, които овалваме в брашно и изпържваме в сгорещената мазнина.
Отделно загряваме 2-3 с.л. олио и запържваме в него 2 с.л. брашно. Добавяме виното и обелените и настъргани домати. Поръсваме със захарта и малко кимион, посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане сгъстяваме соса на умерен огън.
Нареждаме фрикаделите в широка тенджера, заливаме ги със соса и варим 5-6 мин на тих огън.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...