Продукти:
• 700 г кайма
• 2 яйца
• 2 филии сух бял хляб (без кората)
• 1 връзка магданоз
• 6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 с.л. оцет
• 1 кг домати
• 1 ч.ч. червено вино
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. захар
• кимион,
• черен пипер
• сол,
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в студена вода, след което го изстискваме. Смесваме го с каймата, яйцата, ситно нарязания магданоз, настъргания лук, счукания чесън, оцета, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме добре и оформяме от сместа малки фрикадели, които овалваме в брашно и изпържваме в сгорещената мазнина.
Отделно загряваме 2-3 с.л. олио и запържваме в него 2 с.л. брашно. Добавяме виното и обелените и настъргани домати. Поръсваме със захарта и малко кимион, посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане сгъстяваме соса на умерен огън.
Нареждаме фрикаделите в широка тенджера, заливаме ги със соса и варим 5-6 мин на тих огън.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...