Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г телешко месо
• 4-5 глави лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на едри парчета, които пущаме в 1 л вряща подсолена вода. Варим на силен огън, докато месото омекне. След като водата кипне, на няколко пъти обираме пяната. Отцеждаме свареното месо и отстраняваме дребните кости.
Загряваме мазнината и запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме парчетата сварено месо и ситно нарязания магданоз, поръсваме с червения пипер и наливаме от бульона /предварително прецеден/, в който сме варили месото, докато продуктите се покрият.
Посоляваме на вкус, захлупваме и варим на умерен огън около 30 мин. Тогава наливаме доматения сок и доваряваме още десетина минути.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...