Продукти: (за 4 порции)
• 600 г агнешко месо
• 2 ч.ч. вода
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• сок от 1 лимон
• 2 жълтъка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на едри парчета, прибавяме ситно нарязаните лук, моркови и целина. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с водата и възваряваме. Отстраняваме пяната и варим до омекване на месото. Прецеждаме бульона, нареждаме месото и зеленчуците в чиния и я оставяме на топло.
Правим светла запръжка от брашното и олиото, постепенно прибавяме бульона, в който сме варили месото, и приготвяме гъст сос. Прибавяме жълтъците, разбити с лимоновия сок и 1 с.л. вода, подгряваме, без да варим, и заливаме месото.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...