Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг червено зеле
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1-2 моркова
• 1 корен от магданоз
• 2 кисели ябълки
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. захар
• 1-2 карамфилчета
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, а целината, морковите, магданозения корен и обелените ябълки нарязваме на кубчета. Задушаваме продуктите в олиото в същата последователност.
Прибавяме почистеното и нарязано на тънки ивички зеле. Посоляваме на вкус, поръсваме захарта, наливаме съвсем малко топла вода, захлупваме и задушаваме, докато зелето омекне.
Накрая прибавяме виното, карамфилчетата и лимонов сок на вкус. Задушаваме ястието още 10 мин.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...