Кулинарни рецепти » Холандско фондю

 Холандско фондю

Продукти:

• 500 г настъргано сирене гауди
• 300 мл бира
• 1 равна с.л. царевично брашно
• 1 скилидка чесън
• масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме с масло огнеупорен съд, поставяме сиренето и бирата и загряваме постепенно, докато сиренето се разтопи. Прибавяме счукания чесън, черния пипер, брашното, размито в 1 с.л. бира и бъркаме до сгъстяване.

Поддържаме фондюто топло върху спиртник, който поставяме в средата на масата, така че всеки да може да си топи хапки, поставени на дълги вилици.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало