Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 3 яйца
• 3-4 глави лук
• 1 с.л. олио
• чубрица, магданоз
• черен и червен пипер
• джоджен, сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Прибавяме ситно нарязания лук, орехите, разбитите яйца, зелениите, сол, черен и червен пипер на вкус.
Разбиваме енергично всички продукти, докато получим еднородна смес. Оформяме от нея малки топчета и ги овалваме в брашното.
Пускаме ги във вряща подсолена вода, в която сме сипали олиото и варим 40 мин.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...