Продукти: (за 4 порции)
• 1 1/2 к.ч. брашно
• 4 яйца
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в сгорещеното олио. Когато стане златисто, разреждаме с топла вода, докато получим рядка каша. Посоляваме и варим на тих огън, като непрекъснато разбъркваме.
Когато кашата започне да се сгъстява, сипваме разбитите яйца и бъркаме интензивно върху огъня, докато яйцата стегнат.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...