Кулинарни рецепти » Леща със зеленчуци

 Леща със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г леща
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 1 глава чесън
• 2-3 с.л. олио
• чубрица, мащерка
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и чесъна, а морковите нарязваме на кръгчета. Обелваме доматите и ги нарязваме на парченца. Сипваме продуктите в сгорещеното олио и ги задушаваме.

Слагаме лещата в тенджера с 1,5 л студена вода. Прибавяме задушените зеленчуци, стритите чубрица и мащерка и сол на вкус. Захлупваме и оставяме ястието да ври на слаб огън, докато се свари лещата.

Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало