Кулинарни рецепти » Миш-маш от лапад

 Миш-маш от лапад

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 връзка зелен лук
• 2-3 връзки лапад
• 200 г стерилизирани домати
• 2-3 листа целина
• 1 к.ч. олио
• 3-4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото и малко вода. Прибавяме нарязания на ивички лапад и продължаваме задушаването. След като лапада смени цвета си, сипваме червения пипер и обелените и настъргани домати и посоляваме.

Добавяме разбитите яйца и бъркаме ястието, докато яйцата се стегнат. Подправяме със смлян черен пипер и много ситно нарязани магданоз, джоджен и листа от целина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало