Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 3 пиперки от сурова туршия
• 3 домата от сурова туршия
• 3 краставички от сурова туршия
• 3 картофа
• 1 с.л. вегета
• 1 с.л. препечено брашно
• едро счукан червен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме пиперките, нарязани на ивички, и краставиците и доматите, нарязани на филийки. Поръсваме препеченото брашно и заливаме с 2 ч.ч. топла вода, в която сме разтворили вегетата.
След 10-15 мин прибавяме нарязаните на кубчета картофи. Варим на умерен огън. При поднасяне поръсваме с едро счукан червен пипер.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...