Кулинарни рецепти » Качамак

 Качамак

Продукти:

• 1 кг царевично брашно
• 3 л вода
• 3 ч.ч. сирене
• 200 г краве масло
• 100 г сланина
• сол

Начин на приготвяне:

Във вряща вода слагаме солта и изсипваме наведнъж брашното, като в средата с помощта на точилка правим дупка, през която излиза парата. Бъркаме интензивно.

След като ври 1 час, сваляме от огъня. Сместа трябва да се отлепва от съда.

Изсипваме в широк съд, разстиламе на равномерен пласт и поръсваме с натрошеното сирене и разтопеното масло. Отгоре прибавяме запържените до златисто пръжки на сланината.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало