Продукти:
• 200 г кускус
• 4 с. л. олио
• 2 глави лук
• 2 щипки червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме кускуса в тенджера с вряща подсолена вода (два пъти колкото обема на кускуса). Разбъркваме и щом заври, намаляваме огъня.
Сваряваме кускуса, отцеждаме от водата и смесваме с олиото и предварително нарязания на ситно суров лук. Посипваме отгоре с червения пипер.
По желание можем да гарнираме със задушени моркови.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...