Продукти:
• 200 г кускус
• 4 с. л. олио
• 2 глави лук
• 2 щипки червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме кускуса в тенджера с вряща подсолена вода (два пъти колкото обема на кускуса). Разбъркваме и щом заври, намаляваме огъня.
Сваряваме кускуса, отцеждаме от водата и смесваме с олиото и предварително нарязания на ситно суров лук. Посипваме отгоре с червения пипер.
По желание можем да гарнираме със задушени моркови.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...