Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 връзки листа от лапад
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 20-25 зелени джанки
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме лападовите листа в подсолена вода.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ориза, ситно нарязаните магданоз и джоджен, черен пипер и сол и задушаваме сместа.
След това я разпределяме върху лападовите листа и навиваме сърми. Нареждаме ги в тенджера, прибавяме джанките и заливаме с топла вода. Варим, докато омекне оризът.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...