Кулинарни рецепти » Постни сарми от лапад и джанки

 Постни сарми от лапад и джанки

Продукти: (за 4 порции)

• 1-2 връзки листа от лапад
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 20-25 зелени джанки
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лападовите листа в подсолена вода.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ориза, ситно нарязаните магданоз и джоджен, черен пипер и сол и задушаваме сместа.

След това я разпределяме върху лападовите листа и навиваме сърми. Нареждаме ги в тенджера, прибавяме джанките и заливаме с топла вода. Варим, докато омекне оризът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало