Кулинарни рецепти » Яхния от леща по бенгалски

 Яхния от леща по бенгалски

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г леща
• 2 глави лук
• 1 зелена пиперка
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 1-2 щипки чесън на прах
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лещата и я варим в подсолена вода, докато омекне.

Загряваме половин пакетче масло и запържваме в неко ситно нарязаните лук и чушка. Прибавяме червения пипер, разбъркваме и сипваме запръжката при лещата. Варим още десетина минути.

Разтопяваме 1 пакетче масло и запържваме в него кимиона и чесъна в продължение на 20-30 секунди. Заливаме готовото ястие с тази мазнина и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало