Продукти: (за 4 порции)
• 750 г пресни печурки
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 2 домата
• 1 чушка
• 2 с.л. свинска мас
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и слабо го задушаваме с маста. Добавяме нарязаните гъби, обелените и нарязани домати, нарязаните чушки и магданоз. Посоляваме и задушаваме 45 мин.
Сваряваме ориза и още топли разбъркваме двете части на ястието. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...