Кулинарни рецепти » Сарми от кисело зеле със зеленчуци

 Сарми от кисело зеле със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. ориз
• 3 домата от консерва
• 1 морков
• 1 парче целина
• 2 глави лук
• 1 ч.л. сух джоджен
• 1 с.л. сух магданоз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изрязваме дебелите части от зелевите листа.

Нарязваме лука, моркова и целината и ги задушаваме в по-голямата част от олиото и малко вода. След като омекнат, прибавяме настърганите домати, ориза, джоджена, магданоза, черен пипер и сол на вкус. Заливаме с малко гореща вода и варим, докато водата се изпари.

От плънката и зелевите листа свиваме сарми. Надупчваме ги с вилица и ги нареждаме в тенджера, на дъното на която сме сложили зелеви листа. Сипваме вода, колкото да покрие сармите, притискаме ги с чиния и ги варим на тих огън.

След като отстраним сармите от огъня, запържваме червения пипер и брашното в останалата мазнина и изливаме запръжката в ястието.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало