Продукти: (за 4 порции)
• 11/2 ч.ч. зрял фасул
• 500 г спанак
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. След това изплакваме и го възваряваме 5 мин в затворена тенджера под налягане. Прецеждаме го през гевгир, изплакваме го със студена вода и отново го връщаме в тенджерата.
Прибавяме нарязания на ивички спанак и ситно нарязания лук, който предварително сме запържили в мазнината. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме и наливаме 1 к.ч. вряла вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 40 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...