Кулинарни рецепти » Сарми с гъби

 Сарми с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г печурки
• 1 ч.ч. ориз
• 2 глави лук
• 2 с.л. стафиди
• 1 к.ч. олио
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. кисело мляко
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
• лозови листа

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на дребно и ги сваряваме в малко подсолена вода. Отцеждаме ги.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото. Прибавяме гъбите и също ги задушаваме. Щом поомекнат, прибавяме ориза, стафидите, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Разпределяме сместа по лозовите листа и завиваме сармички. Нареждаме сармичките в широка тенджера, затискаме ги с чиния и ги заливаме с половината от гъбения бульон. Варим на умерен огън.

Разпределяме готовите сарми в чинии за сервиране, а част от поизстиналия сос смесваме с разбитите жълтъци. При непрекъснато бъркане кипваме соса на огъня и заливаме подкиселените с лимонов сок сарми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало