Продукти: (за 4 порции)
• 1 буркан консервиран зелен грах
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• индийско орехче
• черен пипер, магданоз
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето, прибавяме млякото и разтопеното масло и при непрекъснато бъркане сипваме брашното за да получим гладък сос.
Заливаме граха със соса, поръсваме черен пипер и индийско орехче, прибавяме лимонов сок и слагаме на огъня. Кипваме ястието при непрекъснато бъркане, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...