Продукти: (за 4 порции)
• 1 буркан консервиран зелен грах
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• индийско орехче
• черен пипер, магданоз
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето, прибавяме млякото и разтопеното масло и при непрекъснато бъркане сипваме брашното за да получим гладък сос.
Заливаме граха със соса, поръсваме черен пипер и индийско орехче, прибавяме лимонов сок и слагаме на огъня. Кипваме ястието при непрекъснато бъркане, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...