Продукти:
• 400 сварен червен фасул
• 400 г белени домати от консерва
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 2 по-малки тиквички
• 1 скилидка чесън
• 1 зелено люто чушле
• 3 с.л. зехтин
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1-2 к.ч. вода
• 1 с.л. кетчуп
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, чесъна и морковите и ги запържваме в сгорещената мазнина. След 5 мин засилваме огъня, прибавяме нарязаните на кубчета тиквички и ситно нарязаното люто чушле и пържим още 4-5 мин.
После сипваме сварения и отцеден фасул, кетчупа и доматеното пюре. Наливаме горещата вода, в която сме разтворили бульона и задушаваме 10-15 мин.
Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...