Продукти: (за 4-5 порции)
• 3 средно големи глави целина
• 3-4 с.л. олио
• 1 връзка магданоз
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме целината, нарязваме я на кръгли филийки и я заливаме с 2 ч.ч. вряща вода, към която сме прибавили олиото, черен пипер и сол на вкус. Слагаме ястието да се вари на умерен огън.
Когато целината е почти омекнала, прибавяме ситно нарязания магданоз и брашното, размито с малко вода. Варим ястието още 10 мин и го поднасяме, подправено с лимонов сок.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...