Кулинарни рецепти » Патладжан с кашкавал

 Патладжан с кашкавал

Продукти: (за 3-4 порции)

• 1/3 ч.ч. олио
• 1 голям патладжан
• 500г кашкавал
• 2 ч.ч. доматен сос
• 1 скилидка чесън
• 1/2 ч.ч. галета
• риган, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана и го нарязваме на филии. Посоляваме и го оставяме в наклонен съд, за да се изцеди горчивия сок. Запържваме го от двете страни в олиото, докато си промени цвета.

В тавичка нареждаме 1 пласт патладжан, а отгоре поръсваме с половината от настърганият кашкавал.

Смесваме доматеният сос с чесъна и ригана и с половината от тази смес заливаме патладжана. Повтаряме слоевете, като завършваме с доматената смес.

Печем около 30 мин в силна фурна .

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало