Продукти: (за 4 порции)
• 150 г маслини
• 3 к.ч. ориз
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме маслините с гореща вода и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме ориза, наливаме съвсем малко гореща вода и задуваме още 5-6 мин. Сипваме 4 ч.ч. гореща вода, прибавяме маслините и варим 10 мин.
Прехвърляме ястието в тавичка, подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол и запичаме във фурната.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...