Продукти:
• 1 консерва гювеч (или замразен)
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца
• 1 равна с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, поръсваме червения пипер и сипваме гювеча от консервата. Посоляваме, поръсваме с наситнен магданоз и разбъркваме.
Прехвърляме сместа в глинен съд, разстиламе отгоре натрошеното сирене и заливаме с киселото мляко, което сме разбили с брашното и яйцата. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...