Продукти: (за 5 порции)
• 10 пиперки
• 4-5 картофа
• 1 ч.ч. брашно
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1-2 корена от магданоз
• 3 домата
• 1-2 глави лук
• 1 ч.ч. кисело мляко
• червен и черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим за малко нарязаните на дребно картофи, заедно със ситно нарязаните морков, целина и корени от магданоз.
Задушаваме лука до омекване и заедно със ситно нарязаните домати го прибавяме към останалите зеленчуци, като ги оставяме да поврат заедно.
Пълним изчистените пиперки с изцедената смес от зеленчуци, без да ги препълваме.Нареждаме в тава, заливаме със зеленчуковия бульон и със соса от останалите домати и печем, докато водата изври.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...