Кулинарни рецепти » Чушки по панагюрски

 Чушки по панагюрски

Продукти:

• 10-12 чушки за пълнене
• 1 дебела филия хляб (без кората)
• 2 яйца
• 2 ч.ч. натрошено сирене
• 1 кг домати
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. олио
• сол
• брашно за овалване на чушките

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба за 10 мин в студена вода, след което го изстискваме. Смесваме го с натрошеното сирене и разбитите яйца.

Почистваме чушките от семената и ги напълваме с приготвената плънка. Овалваме ги в брашното и ги нареждаме в намаслена тавичка.

Обелваме доматите, настъргваме ги на едро ренде и ги смесваме с олиото и наситнения магданоз. Посоляваме, разбъркваме и заливаме чушките. Печем до готовност в умерено загрята фурна.

Автор: Олга Кожухарова

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало