Продукти:
• 2-3 връзки по-едри листа от лапад
• 1 връзка зелен лук
• 3-4 стръка пресен чесън
• 1 връзка копър
• 4-5 стръка магданоз
• 4-5 стръка джоджен
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно чесъна и лука, Сипваме ги в сгорещеното олио, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекнат.
Добавяме почистения и измит ориз, наливаме 1 ч.ч. топла вода и варим, докато течността се изпари. Поръсваме с черен пипер, добавяме ситно нарязаните зелени подправки, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Почистваме листата на лапада от твърдите жили и ги попарваме в подсолена вода. После слагаме в тях от приготвената смес и увиваме стегнати сармички, които нареждаме в намаслена тавичка.
Наливаме 1-2 ч.ч. гореща вода и печем сармичките в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...