Кулинарни рецепти » Сарми от лапад на фурна

 Сарми от лапад на фурна

Продукти:

• 2-3 връзки по-едри листа от лапад
• 1 връзка зелен лук
• 3-4 стръка пресен чесън
• 1 връзка копър
• 4-5 стръка магданоз
• 4-5 стръка джоджен
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно чесъна и лука, Сипваме ги в сгорещеното олио, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекнат.

Добавяме почистения и измит ориз, наливаме 1 ч.ч. топла вода и варим, докато течността се изпари. Поръсваме с черен пипер, добавяме ситно нарязаните зелени подправки, посоляваме на вкус и разбъркваме.

Почистваме листата на лапада от твърдите жили и ги попарваме в подсолена вода. После слагаме в тях от приготвената смес и увиваме стегнати сармички, които нареждаме в намаслена тавичка.

Наливаме 1-2 ч.ч. гореща вода и печем сармичките в умерено загрята фурна.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало