Продукти:
• 2-3 връзки по-едри листа от лапад
• 1 връзка зелен лук
• 3-4 стръка пресен чесън
• 1 връзка копър
• 4-5 стръка магданоз
• 4-5 стръка джоджен
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно чесъна и лука, Сипваме ги в сгорещеното олио, наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекнат.
Добавяме почистения и измит ориз, наливаме 1 ч.ч. топла вода и варим, докато течността се изпари. Поръсваме с черен пипер, добавяме ситно нарязаните зелени подправки, посоляваме на вкус и разбъркваме.
Почистваме листата на лапада от твърдите жили и ги попарваме в подсолена вода. После слагаме в тях от приготвената смес и увиваме стегнати сармички, които нареждаме в намаслена тавичка.
Наливаме 1-2 ч.ч. гореща вода и печем сармичките в умерено загрята фурна.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...