Кулинарни рецепти » Шницели с гъби

 Шницели с гъби

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г смляно месо (телешко или смес)
• 50 г кашкавал
• 100 г брашно
• 150 г гъби
• 1 яйце
• 1 ч.л. олио
• 50 г краве масло
• черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Изчистените пънчета на гъбите нарязваме на ситно и ги задушаваме в половината масло. Месото измесваме добре с подправките и оформяме шницелите. Овалваме всеки шницел в брашно и нареждаме в намазана с олио тавичка. Запичаме за кратко в умерена фурна, като при нужда ги обръщаме.

Вадим шницелите от фурната и намазваме лицевите им страни със смес от разбитото яйце, настъргания кашкавал и задушените парченца гъби. Върху тази смес подреждаме шапчиците на гъбите, обърнати нагоре. В отвора на всяка шапчица разпределяме останалото масло и поръсваме с малко сол.

Допичаме така наредените шницели. Сервираме ги с гарнитура от пържени или задушени картофи.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало