Кулинарни рецепти » Агнешки кюфтенца със сирене

 Агнешки кюфтенца със сирене

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 100 г сирене
• 4-5 чушки
• 2 домата
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 1 с.л. лютеница
• 1 яйце
• 1-2 с.л. олио
• сокът от 1 лимон
• 1 връзка пресен чесън
• 1 връзка магданоз
• кимион
• сол, черен пипер
• малко масло

Начин на приготвяне:

Смесваме смляното месо с нарязания лук, размачканото сирене, малко кимион, черен пипер и сол. Добавяме яйцето и ситно нарязания магданоз. Оформяме малки кюфтенца и ги редим в тавичка, намазана с масло. Печем в умерена фурна 35-40 минути.

Нарязваме обелените и добре измити картофи на кубчета заедно с чушките, чесъна и доматите. Прибавяме лютеницата, черен пипер, сол и поръсваме олиото. Варим сместа, докато остане на мазнина. После я разпределяме между кюфтенцата, прибавяме лимоновия сок и допичаме още 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало