Продукти:
• 500 г кайма
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 филийки сух хляб
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• сол, черен пипер
За плънката:
• задушен лук
• моркови
• гъби
• домати
• целина
• чушки
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата със ситно нарязания лук, чесъна, яйцето, кашкавала и накиснатия във вода хляб. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и омесваме добре.
От получената смес оформяме дебели кюфтета в средата на които правим вдлъбнатина, така че да се получи кошничка. Задушаваме зеленчуците за плънката и пълним кошничките от кайма.
Поръсваме с настърган кашкавал и печем в загрята на 200ºС фурна.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...