Кулинарни рецепти » Кебап от свинско месо с домати

 Кебап от свинско месо с домати

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г свинско месо от бута
• 3 с.л. олио
• 3-4 глави лук
• 6-7 домата
• 150 г варена наденица
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. След 10 мин подправяме с черен пипер и сол и прибавяме обелените и настъргани домати. Слагаме нарязаната наденица и задушаваме 10 мин.

Прехвърляме ястието в тавичка, наливаме виното и запичаме 15 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало