Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 4-5 чушки
• 5-6 домата
• 2 глави лук
• 100 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и варим на огъня, докато остане на мазнина. Прибавяме 3-4 обелени и настъргани домата и ги позапържваме.
Връщаме месото, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме и варим на умерен огън, докато месото поомекне. Прибавяме чушките, нарязани на пръстени и подправяме с наситнен магданоз и черен пипер.
Прехвърляме ястието в тавичка и печем на умерена фурна. Щом месото и чушките омекнат напълно, покриваме с останалите домати, нарязани на кръгчета и допичаме още 10 мин.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...