Продукти: (за 4 порции)
• 8 големи глави лук
• 50 г маргарин
• 350 г кайма
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 50 г сланина
• 1/2 ч.л. лют пипер
• 1 ч.л. горчица
• 1 щипка мащерка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
За соса:
• 500 г кисело мляко
• 2 ч.л. брашно
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 1/2 ч. л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука и отрязваме горната част. С чаена лъжичка издълбаваме вътрешността му. Нарязваме я на дребно, смесваме я с каймата и ситно нарязания чесън и задушаваме 10 мин в сгорещения маргарин. Прибавяме настъргания кашкавал и подправките и разбъркваме добре.
Пълним със сместа издълбаните глави лук и отгоре покриваме с парченца сланина. Нареждаме пълните глави лук в тавичка със сгорещен маргарин и леко ги запържваме – да се позачервят.
Разбъркваме всички продукти за соса и изливаме част от сместа между лука. Поставяме тавичката в предварително загрята фурна и печем ястието около 45 мин, като постоянно заливаме с остатъка от соса.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...