Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с овнешко

 Пълнени чушки с овнешко

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг чушки Долма
• 500 г смляно овнешко месо
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 к.ч. ориз
• 2 домата
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките, изчистваме ги от семената и леко ги посоляваме отвътре.

Приготвяме плънка от смляното месо, ситно нарязания лук, моркова, настърган на едро ренде, ориза, издълбаната и нарязана вътрешност на доматите, ситно нарязани копър и магданоз, олио, червен и черен пипер.

Посоляваме, разбъркваме и с така приготвената плънка пълним чушките. От доматите, чиято вътрешност сме използвали, изрязваме кръгчета, които използваме като капачета за пиперките.

Нареждаме напълнените чушки в тава, заливаме ги с 1 ч.ч. вода и печем в умерено силна фурна. След като се опекат, заливаме чушките с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме още десетина минути. Поднасяме с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало