Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции свински ребра /около 800-900 г/
• 4 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1 люта чушка
• магданоз, риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно чесъна и магданоза, смесваме с олиото, прибавяме дафиновия лист, риган, ситно нарязаната люта чушка, черен пипер и сол.
Начукваме леко ребрата, натриваме ги с приготвената смес и ги оставяме да престоят 30-40 мин. След това ги нареждаме в намаслена тавичка и печем до омекване. По време на печенето от време на време ги обливаме със соса и добавяме по малко гореща вода.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...