Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 150 г гъби
• 4 глави лук
• 3-4 стерилизирани краставички
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на флейки, които начукваме и натриваме с черен пипер и сол. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в половината от олиото.
В останалото олио запържваме последователно ситно нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и нарязаните на кубчета краставички.
Разпределяме изпържените флейки в 6 глинени гювечета, а върху тях разстиламе по малко от зеленчуковата смес. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, поръсваме със сол, черен и червен пипер и наливаме виното.
Поръсваме отгоре настъргания кашкавал и запичаме във фурната, без да захлупваме гювечетата.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...